KULT-Kress bereidt schoffelmachines voor op wiedrobots

KULT-Kress bereidt schoffelmachines voor op wiedrobots

Specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding KULT-Kress bereidt zijn schoffelmachines met elektrische schoffelelementen in de rij voor op wiedrobots.

De Duitse schoffelmachinefabrikant KULT-Kress heeft elektrische schoffelelementen ontwikkeld om te werken met veld- en wiedrobots. De fabrikant zegt dat de vraag van veldrobotfabrikanten, boeren en loonwerkers naar een dergelijke elektrische bediening groeit.

Elektrische bediening traploos instellen

Net als de hydraulische tegenhangers bedient één elektrische eenheid twee schoffelmessen voor het wieden in de rij. De elektrische eenheden hebben elk een elektromotor. Een belangrijk verschil tussen de elektrische en hydraulische techniek is dat bij de elektrische bediening de opening tussen de twee schoffelmessen traploos is in te stellen tijdens het schoffelen. Dat is niet mogelijk bij het hydraulische alternatief. Beide technieken zijn onderling uitwisselbaar en compatibel met verschillende camerabesturingssystemen.

KULT zegt dat de energiebehoefte en het verbruik van de elektrische schoffelelementen beperkt is en dat er geen beperking is aan het aantal rijen en schoffelelementen. Het systeem is geschikt voor veldrobots en andere autonome concepten en ook voor de KULT iSelect-rijenschoffel.

Bron: trekkeronline.nl/2023/04/kult-kress-bereidt-schoffelmachines-voor-op-wiedrobots (René Koerhuis)