Tot 40% besparing op gas met Deense onkruidbrander

Tot 40% besparing op gas met Deense onkruidbrander

In de biologische teelt is een onkruidbrander onmisbaar voor de onkruidbestrijding. Hoewel een brander zeer effectief kan zijn, kleven er ook nadelen aan, bijvoorbeeld het hoge gasverbruik en de gevoeligheid voor wind. De relatief kleine norzels onder de kap van een brander zijn niet altijd opgewassen tegen de zijwind die onder de kap doorgaat; een Deense fabrikant heeft daar een innovatieve oplossing voor bedacht. Dus de brander is vaker en beter toepasbaar en gebruikt (veel) minder gas; belangrijk in deze dure tijd!

Overdruksysteem van Envo-Dan onkruidbrander

De constructie van de Envo-Dan onkruidbrander ondervangt dat met luchtondersteuning. Die zorgt onder de kap voor een overdruk. Hierdoor heeft windkracht en windrichting nagenoeg geen invloed op de norzels onder de kap. Daarnaast zijn er minder, maar grotere, norzels geplaatst. Die zijn minder gevoelig voor windinvloeden.

Onderzoek universiteit

Envo-Dan heeft de Deense Universiteit in Aarhus onderzoek laten doen naar de effectiviteit van de machine. Daaruit komt naar voren dat het gasverbruik tot wel 40% lager kan zijn dan bij traditionele branders. En door de constructie is tot een windsnelheid van 12 m/sec een goede werking over de totale werkbreedte mogelijk.

Praktijkdemonstratie onkruidbrander

De oplettende bezoeker van de nieuwjaarinstuif bij Weevers Mechanisatie, heeft de aanwezigheid van de Envo-Dan brander ongetwijfeld al opgemerkt. “Het is een fantastische machine. Wij weten nu al dat er veel belangstelling voor is. Daarom gaan we komend voorjaar demonstraties geven op praktijkpercelen. Wie daar graag bij wil zijn, kan zich bij ons melden”, aldus Corné Weevers.

  • Alle branders worden klantspecifiek ontworpen
  • Werkbreedte: 1.5 tot 9.2 m
  • Hydraulisch opklapbaar vanaf 3.2 m.

Bron:
deloonwerker.nl/loonwerk-activiteiten/onkruidbestrijding/tot-40-besparing-op-gas-met-deense-onkruidbranderhttps://www.deloonwerker.nl/loonwerk-activiteiten/onkruidbestrijding/tot-40-besparing-op-gas-met-deense-onkruidbrander/