Nieuwsartikelen

Pagina 1 van 6  > >>

Vijf bollentelers uit het stroomgebied van de Drentsche Aa gaan verschillende bovenwettelijke maatregelen nemen om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het perceel terug te dringen. Dit doen ze onder andere door spuittechnieken toe te passen die drift vergaand reduceren, zoals Wingssprayer of een verlaagde spuitboom.
lees meer
Driftbeperking en toch optimaal spuiten?

Go Low Go Slow, driftbeperken doe je zo!

Om het u gemakkelijk te maken, biedt Syngenta u een eenvoudig hulpmiddel aan om de boomhoogte van de veldspuit precies op 50 cm te houden. Zo zit u altijd goed!
Het zal u niet ontgaan zijn, de kranten staan er bol van: 2018 is het jaar van de driftbeperking. Ook Syngenta hecht hier veel waarde aan.

lees meer
Drift is één van de routes waarlangs gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater terecht kunnen komen. Dopkeuze, spuittechniek en rijgedrag zijn van grote invloed op drift. Daarom is de set Toolboxkaarten uitgebreid met een kaart over driftarme doppen. De kaart over driftreducerende spuittechnieken is uitgebreid met een beschrijving van het MagGrow systeem en de verlaagde spuitboom.
lees meer