Nieuwsartikelen

Pagina 1 van 6  > >>

Veertien bloembollentelers in Drenthe en Overijssel zijn afgelopen najaar gestart met het project ‘Schoon erf, schone sloot’. Met als doel om de emissie van gewasbeschermings-middelen vanaf het erf structureel aan te pakken, om zo de emissie naar de sloot te voorkomen. Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft het project samen met de provincie Drenthe en de KAVB opgezet.

lees meer
Het verminderen en voorkomen van erfemissie van gewasbeschermingsmiddelen wordt een steeds belangrijker item op de erven van akkerbouwers en loonwerkers. In de Drentse Veenkoloniën start nu een project in dit kader. Volgens de CZAV werken steeds meer akkerbouwers en loonwerkers gericht aan het voorkomen van erfemissies.
lees meer

Met het project Schoon Erf, Schoon Water (SESW) Drentse Veenkoloniën kunnen akkerbouwers en loonwerkers in het beheergebied van Waterschap Hunze en Aa’s van het Drentse deel van de Veenkoloniën aan de slag met het verminderen én voorkomen van erfemissie. Deze week waren de eerste voorlichtingsbijeenkomsten in Valthermond. Binnen de subsidieregeling is ruimte voor 60 deelnemers. Aanmelden is nog mogelijk.

lees meer
Vijf bollentelers uit het stroomgebied van de Drentsche Aa gaan verschillende bovenwettelijke maatregelen nemen om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het perceel terug te dringen. Dit doen ze onder andere door spuittechnieken toe te passen die drift vergaand reduceren, zoals Wingssprayer of een verlaagde spuitboom.
lees meer
Driftbeperking en toch optimaal spuiten?

Go Low Go Slow, driftbeperken doe je zo!

Om het u gemakkelijk te maken, biedt Syngenta u een eenvoudig hulpmiddel aan om de boomhoogte van de veldspuit precies op 50 cm te houden. Zo zit u altijd goed!
Het zal u niet ontgaan zijn, de kranten staan er bol van: 2018 is het jaar van de driftbeperking. Ook Syngenta hecht hier veel waarde aan.

lees meer